EL SEGELL BCNSWING

TOTS ELS ESDEVENIMENTS, FESTES I ACTIVITATS QUE ORGANITZEM, PORTEN EL SEGELL DE LA NOSTRA ENTITAT

Com a associació, volem que els nostres esdeveniments siguin el més participatius possible, per poder fer arribar la música swing i aquest tipus de ball a tothom i difondre aquest estil de ball i la seva història ─que també comporta un estil de vida─. El swing és un ball social i això afavoreix la companyonia, la solidaritat i també permet acompanyar i acollir els que comencen…; és l’essència dels nostres valors.

CODI DE

Conducta

Des de l’associació BCNswing proposem aquest codi de conducta per tal de construir i mantenir una escena segura i agradable  per a tota la comunitat de ball de swing.

1

Escoltar i cuidar l’altre és saber ballar
El ball és cosa de dos.
La connexió i el contacte visual han de fluir de manera natural i recíproca. Per això, per tal que hi hagi una bona connexió, s’ha d’escoltar i respectar la parella. Si es dona espai, es deixa pas a la creativitat.

2

El gènere no fa el rol
Recorda que no totes les dones són sempre followers, ni tots els homes són sempre leaders.
Cada persona tria quin rol li agrada ballar, independentment del seu gènere. I, si es vol canviar de rol, sempre s’és a temps d’aprendre’l.

3

No ballar també és una opció
Convida a ballar lliurement.
En el ball social tothom balla amb tothom, però, de vegades, algú no vol ballar i això s’ha de respectar. També cal cuidar la manera com es dona aquesta negativa: potser es pot proposar de guardar el ball per més tard o per a una altra ocasió. Cal tenir en compte que la persona que demana el ball també està fent un esforç.

4

Compte amb l’espai que ocupes a la pista!
SI OCUPES MOLT D’ESPAI POTS PERJUDICAR ALTRES PERSONES.

Procurem ser curosos amb la persona que ballem i amb els altres balladors del voltant i no ocupem més espai del que sigui convenient. Si xoquem amb algú, mirem de disculpar-nos-en i comprovem que ningú no hagi pres mal.

5

Participa a les jams
Les jams són obertes a totes les persones que ballen, des de les que comencen fins a les més experimentades, gent de totes les edats i condicions.

Les jams no són un espai per demostrar cap tipus de jerarquia, ni per lluir-se especialment. Fem que els que comencen se sentin acollits i acompanyats: tots hem passat per les primeres experiències, per tant, traiem a ballar els que n’estan aprenent i així els donem un cop de mà i fem que l’escena vagi creixent. Siguem inclusius!

6

Si t'agrada, pots seguir millorant en habilitats...
a través de la competició amistosa i sense rivalitats.

És important que ens comportem sense prepotència i que siguem humils. Encara que ballem molt bé o que toquem algun instrument, sempre podem aprendre dels altres. Tothom té alguna cosa que pot aportar!! Sempre podem anar creixent com a comunitat, aprenent i enriquint-nos mútuament.

7

A la pista no cal lliçons
ÉS GENIAL ENSENYAR, COMPARTIR, COL·LABORAR, PERÒ, EN UNA JAM, NO ÉS NI EL MOMENT NI EL LLOC.

Les jams són per ballar i divertir-se i, si es vol practicar, millor situar-se en un cantó de la pista o practicar en un altre moment.

8

La mà és teva, que no estigui a llocs que el ball no demani
QUAN BALLIS, VIGILA LA MANERA COM AGAFES LES ALTRES PERSONES. FES ATENCIÓ A L’ALTRA PERSONA PER SI ESTÀ INCÒMODA PER LA MANERA COM LA TOQUES.

Sabem que en el ball hi ha contacte físic i que, sovint, tenim mostres d’afecte per agrair-nos el ball. Però si una persona se sent incòmoda amb aquestes demostracions, s’ha de respectar. I en tot cas, si aquestes actituds persisteixen i us fan sentir malament, és convenient que ho feu saber a lorganització.

9

Amb la violència, tolerància zero
A LA COMUNITAT DE SWING NO TOLEREM CAP TIPUS DE VIOLÈNCIA I ÉS IMPORTANT QUE ENS DOTEM D’EINES PER FER-HI FRONT COL·LECTIVAMENT.

Animem les persones que se sentin víctimes de qualsevol situació d’abús, assetjament o agressió a contactar amb qualsevol persona de lorganització.

10

Si ets testimoni d’una situació no consentida, comunica-ho!
RECORDA QUE SOM PART D'UN TOT I QUE TAMBÉ ENS PODRIA PASSAR A NOSALTRES.

Podem ajudar a denunciar situacions d’abús, d’assetjament i/o d’agressió si prestem atenció i ens esforcem colectivament per visibilitzar-les. Per això, us proposem que, si sou testimoni d’alguna d’aquestes situacions, aviseu l’organització i ajudeu respectuosament la persona que se senti afectada.

FRANKIE MANNING & SAVOY BALLROOM

Valors

Gaudir i divertir-se al màxim ballant amb la música swing i jazz.

Mantenir l’autenticitat històrica dels balls clàssics de swing i de la seva música.

Cercar la improvisació i la innovació contínua com una actitud per afrontar nous reptes.

Mantenir una comunitat sana entre balladors i balladores, que sigui un espai de trobada i d’enriquiment personal.

Incloure totes les persones independentment de les seves condicions: procedència geogràfica, ètnia, nivell socioeconòmic, edat, capacitat, pertinença al col·lectiu LGTBIQ+, rol de gènere, etc.

Acollir i donar la benvinguda als nouvinguts. Fomentar el respecte mutu, la cooperació, la solidaritat i la generositat entre balladors i professionals del ball dins l’escena swing de Barcelona.

Valorar la música en directe i la feina dels artistes, per la relació tan estreta que hi ha entre ball i música.

Tenir consideració pels esdeveniments propis però també pels d’altres organitzadors. No fer-nos competència.

L’associació BCNswing volem ser promotors i difondre, any rere any, l’escena de ball de la música swing per tal que aquesta s’estengui el màxim possible arreu de Catalunya i en l’àmbit internacional, per això organitzem activitats i festivals internacionals i promovem la música en viu.

La promoció de la cultura del swing: la història de Frankie Manning…

Però també la història de Norma Miller, Dean Collins, Maxie Dorf i molts altres grans ballarins i compositors que van fer gran el swing. Les volem donar a conèixer a través dels nostres mitjans i que tots els participants de l’escena catalana se’n facin res.

La BCNswing va néixer als anys noranta amb la intenció de fer ballar tothom i de promoure l’escena del swing de Barcelona, tot difonent aquest estil de música i les varietats del seu ball: lindy-hop, balboa, blues, shag, jazz steps, xarleston i claqué.

Volem que l’associació sigui un punt de trobada de totes les persones interessades en aquesta manera de relacionar-se a través de la música i del ball: fraternal i solidària. I també volem difondre els beneficis socials i personals que el ball en si mateix ens aporta.

La BCNswing promou projectes sense afany de lucre, basats en la col·laboració de balladors i bandes musicals, que permetin a persones de qualsevol gènere, procedència, edat i condició, gaudir del ball i de la música.