BLE
BARCELONA LINDY EXCHANGE
COCOA
BLUES & FUSION EXCHANGE BARCELONA

ELS NOSTRES

festivals

Ble

BLE

Barcelona lindy exchange

Organitzat per l’associació BCNswing, la seva primera edició es va celebrar l’any 2012.

BLE

Barcelona Lindy Exchange

Aquest festival té un caràcter propi i diferenciador atès que és un exchange, és a dir, un intercanvi. Això vol dir que des de l’organització es promou  la relació entre tots els assistents al festival, vinguin d’on vinguin. I una manera de promoure-la és facilitar el contacte entre els balladors i les balladores de fora que busquen allotjament i els hoppers —balladors de lindy-hop— d’aquí que, de manera desinteressada, n’ofereixen. Aquest fet afavoreix que hi hagi més contacte entre els assistents i es fomenta la integració i l’intercanvi cultural, gràcies a la convivència durant els dies del festival.

L’altre tret distintiu d’aquest festival és la programació d’activitats culturals relacionades o no amb el ball—, per fer conèixer la cultura i el territori català. Entre aquestes activitats organitzem, per exemple, visites guiades a la ciutat, visites a monuments reconeguts, rutes gastronòmiques per conèixer la nostra cuina i, és clar, ballades a l’aire lliure a diferents llocs emblemàtics de la ciutat.

En totes les edicions del festival BLE es programa música en directe amb les millors bandes del moment, tant de casa nostra com internacionals i amb els nostres millors dJ. Aquests esdeveniments se celebren a sales tan emblemàtiques com el Casino de l’Aliança del Poblenou, al local de l’antiga fàbrica tèxtil Fabra i Coats o a l’antiga fàbrica Casaramona, obra de l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch i seu actual de CaixaForum. Però també organitzem jams a l’aire lliure, a places i parcs, com ara, al Recinte Modernista de Sant Pau o al parc de la Ciutadella.

I sempre programem una bona conferència sobre la història del jazz per apropar-nos a la cultura d’on va néixer el lindy-hop. I el que segur que no faltarà mai és gaudir del ball i de la bona música, tant com ens agrada a tots i a totes!

COCOA

Blues & Fusion Exchange Barcelona

El festival de blues i de fusion organitzat per la BCNswing va celebrar la seva primera edició el març de l’any 2016.

COCOA 

Blues & Fusion Exchange

Aquest festival va sorgir de la idea del president de la Junta directiva de l’any 2015 i d’alguns col·laboradors, que van voler fusionar la xocolata amb el blues.

Quina bona combinació!!! D’aquesta gran idea va néixer el que és, actualment, un dels festivals de blues i de fusion més ben valorats d’Europa.

Les seves edicions són una bona ocasió per a l’intercanvi i la relació entre balladors i balladores de blues d’arreu del món. Tenim un interès especial a impulsar la música en directe i per això contractem bandes i grups musicals locals, nacionals i internacionals de gran nivell i també discjòqueis locals i internacionals… També hi tenen un paper destacat les trobades gastronòmiques, com la famosa calçotada i, evidentment, les moltes activitats relacionades amb el toc dolç de la xocolata que organitzem. Has provat mai un massatge de mans amb xocolata? Coneixes la història del cacau o com es fabrica la xocolata?

 I tot això, a ritme de blues i fusion!!

BCNswing city

SWING

City exchange

El Swing City Exchange va néixer com a proposta de la BCNSwing el 2019 per promoure l’intercanvi amb altres comunitats de swing.

SWING 

City Exchange

La BCNswing i una associació d’una altra ciutat organitzem un intercanvi de les nostres comunitats de swing. Aquesta trobada té dues parts: una es desenvolupa a la nostra ciutat i l’altra, a la ciutat de la comunitat amb qui fem l’intercanvi. Així, els hoppers de Barcelona (i rodalies) i d’una altra ciutat —que canvia cada any— compartim ball, experiències gastronòmiques, allotjament i vivències properes, intercanviant-nos la visita, en dos caps de setmana diferents. Per tant, cada vegada i alternativament, una comunitat és l’acollida i l’altra, l’acollidora.

La primera edició va tenir lloc el 2019. En aquella ocasió, la ciutat d’intercanvi va ser Madrid, de la mà de Mad for Swing.

Els seus membres  van venir a Barcelona el mes de maig, on el mar i les pistes de ball van ser uns bons aliats per poder compartir moments inoblidables.

I un cap de setmana d’octubre, la BCNswing vam anar a Madrid a tornar-los la visita. Allà vam gaudir del bon ambient, de les sales, del bon ball i d’una música excel·lent, però, sobretot, de la gran hospitalitat dels companys i companyes madrilenys.

Gràcies!