BANDES MUSICALS

Oscar Wolf & His Moon Serenaders

Oscar Wolf & His Moon Serenaders generalment som un trio (piano, veu/guitarra i contrabaix) tot i que som flexibles i ens podem adaptar a situacions diferents: tant podem reduir el format a un duo, com el podem ampliar a 4 o 5 músics, si l’ocasió ho demana. El nostre repertori inclou estàndards de jazz, de blues i altres temes menys coneguts, tots amb els nostres propis arranjaments originals.

Cover oscar wolfdef GangWolf Lightnin 2
EL PROJECTE MUSICAL

Tot va començar de manera casual, quan Oscar Blanco i Pablo López van començar a trobar-se en petits bars amb piano del centre de Barcelona i s’hi passaven hores tocant temes de swing poc coneguts, buscant l’essència, com ara aquells que només es troben en algunes recopilacions de discos de pissarra de 78 rpm: rareses de la dècada de 1930, interpretats, majoritàriament, per artistes afroamericans. Rebien visites esporàdiques d’altres músics, (trompetistes, contrabaixistes, violinistes, etc.) i al cap d’un temps ja comptaven amb un repertori variat i arranjaments originals per a la majoria de les cançons. Prou material per començar a organitzar concerts arreu de Barcelona i formalitzar la banda.

Oscar Blanco. El 2004 va començar a cantar i a tocar la guitarra rítmica en una banda, i va estudiar cant líric durant un parell d’anys amb el tenor d’òpera Fernando Bañó. Al cap de poc temps, ja feia actuacions al Gran Casino de Peralada, al Teatre Lliure, al Teatre Nacional, i treballava com a músic sota la direcció d’Albert Espinosa, Ivan Morales o Marc Martínez.

Apassionat pel blues i pel jazz dels anys trenta i quaranta del segle XX, l’època de les gravacions acústiques sense micròfon, i després d’uns quants anys fent concerts en solitari amb el projecte de blues Gang Wolf Lightnin’, compta per fi amb un LP en vinil, gravat el 2017 i editat per Folc Records. Darrerament ha presentat el seu disc per Suècia i Dinamarca.

Pablo López va començar a tocar el piano a una edat primerenca i poc després va descobrir la guitarra. El 2003 es va traslladar a Barcelona per continuar els seus estudis musicals abans d’iniciar la seva carrera com a guitarrista de jazz a Melbourne, Austràlia. La seva fascinació per l’era del swing i el seu interès intrínsec per la història del jazz es manifesta en la seva manera de tocar: creu que encara es pot tocar música improvisada moderna, conservant l’esperit del jazz. Inspirat en el gran Art Tatum i altres músics com ara Lester Young, Charlie Christian, Fats Waller i Teddy Wilson, Pablo intenta fer reviure els vells grans del jazz en el món modern.

Cover oscar wolfdef GangWolf Lightnin 2
OSCAR WOLF & HIS MOON SERENADERS

Gestió i contacte
Oscar Blanco
Benet Mateu, 55 2n 2a
08034 Barcelona

[email protected]

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Guitarra i veu: Oscar Blanco
Piano: Pablo López
Contrabaix: Músic convidat

Altres Formats

Tenim flexibilitat per adaptar-nos a situacions diferents i tant podem reduir el format a un duo com ampliar-lo a 4 o 5 músics, si l’ocasió ho demana.

Oscar Wolf & His Moon Serenaders

@pablolopezjazz