BANDES MUSICALS

Swing Engine

Swing Engine va ser fundat per Pablo Ruiz Serra i Joan Torrentó Vilarnau l’octubre del 2019, i inicialment es va formar com a sextet de música dixieland i d’estil New Orleans (clarinet, trompeta, trombó, banjo, washboard i tuba). El desembre d’aquell mateix any el sextet ja va fer els seus primers concerts nadalencs, a Tarragona i Palafolls. Posteriorment el grup va crear una versió per a fer ballades de swing i concerts en escenaris, afegeint un piano i una veu, i canviant el banjo i la tuba per violí i contrabaix. Malauradament, just després de la primera gravació a Underpool el març del 2020 va arribar el confinament. Tot i això, l’octet de swing va debutar l’agost del 2020 a Vinaròs. Posteriorment el grup ha actuat a diverses localitats com Moià, Barcelona, Arenys de Mar o Esplugues de Llobregat.

A swing band logo
EL PROJECTE MUSICAL

Swing Engine és un grup de jazz amb diverses versions: un octet de swing format per bateria, contrabaix, piano/guitarra, trompeta, clarinet, trombó, violí i veu; un sextet de dixieland format per trompeta, clarinet, trombó, banjo, washboard i sousaphone; un quintet de bateria, contrabaix, guitarra, violí i veu i també un quartet instrumental.

El repertori de Swing Engine està format per arranjaments propis de temes clàssics del jazz, inspirats per orquestres com la de Fletcher Henderson o Duke Ellington. El grup replica l’estètica dels anys 20 i 30, tant a nivell musical com visual. La formació està pensada per actuar en Festivals de Jazz, en auditoris, fent passa-carrers i en ballades de lindy hop.

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Veu: Paula Barranco
Clarinet: Juli Aymí
Trompeta: Cesc Badia
Trombó: Gerard Serrano
Violí i Banjo: Joan Torrentó Vilarnau
Guitarra i Piano: Pablo López
Contrabaix: Jaume Guerra
Sousaphone i Contrabaix : Johannes North
Bateria i Washboard: Pablo Ruiz

A swing band logo
SWING ENGINE

Gestió i contacte
T: 697 368 898

[email protected]