Carregant Mogudes
HARRY ALLEN QUARTET

Barcelona Springtime Swing ’23: HARRY ALLEN QUARTET

29 març

Jazz Clàssic:
HARRY ALLEN QUARTET

Harry Allen (saxo tenor), Gerard Nieto (piano), Giuseppe Campisi (contrabaix), Joan Casares (bateria).

HARRY ALLEN

Harry Allen va néixer a Maryland el 1966, tot i que va créixer en un suburbi de Los Angeles. El seu pare, bateria professional en la seva joventut, el va animar en la seva carrera musical, que va iniciar tocant el clarinet, passant més tard al saxo tenor. Durant la seva època escolar a Newport, Rhode Island, va començar a interessar-se pel Jazz, escoltant discos de Lester Young i Ben Webster (les seves influències més notables fins al dia d’avui). El seu següent pas va ser a la Rutgers University, on es va diplomar en música el 1988. Aleshores ja treballava a temps parcial com a professional, al costat de Bucky Pizzarelli, Ruby Braff i George Masso. Durant els següents anys Harry va treballar de forma constant, en el que ell defineix com «el meu període formatiu», al costat de músics com Warren Vaché, Dave McKenna, Kenny Barron, Major Holley, Maxine Sullivan, Milt Hinton, Kenny Davern, Jack Sheldon i, especialment Oliver Jackson, amb qui va efectuar tres gires europees. Ha publicat una trentena de discs com líder, entre els quals es podrien destacar «How long is this thing been going on» (1989), «Someone to light up my life», «Are you having any fun» (1991), «I know that you know» (1992), «Tenors anyone» (1999) «Eu nao quero dançar» (1998), «Christmas in Swingtime» (2000) a més d’altres discos al costat de Bobbie Norris,  Ronny White i Oliver Jackson. Harry Allen pot enquadrar-se en el moviment conegut com a «neoclàssic» dins del Jazz més ortodox: bevent en les fonts dels grans saxofonistes dels anys quaranta, com Webster, Young o Hawkins, i incorporant les concepcions aportades per Stan Getz, Zoot Sims i Al Cohn en els anys cinquanta, ha desenvolupat un estil propi, que uneix la robustesa del so amb la sensibilitat en la interpretació. Gran especialista en les balades, és així mateix un excel·lent «swingman», imaginatiu i directe .

Barcelona Springtime Swing ’23 és la tercera edició d’una iniciativa que es va presentar per primer cop el 2019 i que ha estat interrompuda durant dos anys per causa de la pandèmia. L’objectiu que es van marcar les entitats que donen suport a aquest projecte, és el de donar l’oportunitat al nostre públic de conèixer i gaudir de la música de figures de nivell internacional del panorama actual del jazz – dintre de l’àmplia parcel·la d’allò que s’entén per jazz clàssic – que normalment no visiten els nostres escenaris.
Creiem que els aficionats al jazz de sempre i aquells que senten una incipient curiositat per aquest gènere, agrairan aquesta iniciativa que els posarà en contacte amb intèrprets de gran categoria, la música dels quals, sense rebaixar el seu nivell d’exigència, està a l’abast de tota mena de públics.
Aquesta és la intenció dels organitzadors d’aquest cicle de tres concerts que esperem de tot cor, tingui una bona rebuda per part del nostre públic.

Comparteix aquesta moguda

  • Aquest moguda ja ha passat.

Mostra els detalls

Data:
29 març 2023
Hora:
20:00 - 21:30
Cost:
15€
Categoria d'Moguda:
Etiquetes de l'Moguda:
,
Lloc web:
Accedir a la web →

Recinte

FUNDACIÓ CIC AUDITORIUM
Via Augusta, 205
Barcelona, Espanya
+ Mapa de Google

Accedeix al 👉 calendari / agenda de quasi totes 😅 les ballades, mogudes, esdeveniments, jams o activitats relacionats amb el mon del swing (Balboa, Blues, LindyHop, Shag …) de Barcelona i Catalunya
👉 Concerts amb ball
👉 Ballada amb DJ
👉 Festivals a casa nostra

Si organitzes una activitat de lindy-hop, balboa, shag o blues, pots afegir-la al nostre calendari seguint aquestes instruccions.