Carregant Mogudes
Los Mambo Jambo

Los Mambo Jambo – Picnic Jambofonico

03 jul.

El primer problema de Los Mambo Jambo és que són únics. Beneït problema, més per l’oient o periodista musical que tracti de tallar un vestit al que fan aquests tipus. I és que no hi ha una altra banda igual que Los Mambo Jambo. Ja és hora que ho assumim tots: ells i nosaltres. I que ho gaudim en aquests temps de calcomanies i trampes. El que fan i com ho fan, només ho fan ells. El segon problema de Los Mambo Jambo és com engabiar la bèstia de l’directe en una gravació. És aquest un problema irresoluble, però després de diverses escoltes de “Exotic Rendezvous”, tinc la sensació que aquest problema tampoc és tal. Hi ha temes que, al escoltar-los, un pensa en com sonaran en directe però, de sobte, caus en el compte de que t’has passat la tarda escoltant-el-fi a casa o viatjant dia rere dia al teu cotxe. La enganxada de el grup s’ha vist expandida pels matisos. Ja passava en els seus últims bolos i en aquest disc és evidència palmària. El tercer i últim problema ve del propi caràcter de la música instrumental. Problema que és la seva raó de ser, i de què Els Mambo Jambo han fet la seva particular creuada. Sense lletra, sense relat, la música porta a l’oient a un món personal i evocatiu, el col·loca en un escenari que li exigeix ​​alguna cosa més que estar viu i tenir orelles. Aquesta banda no té un estil i un gènere definits en els quals posar el pilot automàtic. La seva curiositat melòmana fa que la paleta d’influències, colors, préstecs i descobriments sonors ens exigeixi acceptar que el món de Los Mambo Jambo és, únicament i exclusivament, artístic i canviant. L’evocació de l’univers d’aquest combo ens porta, per exemple, a una nit que mai vivim, a un local que no existeix, sent els que no som. Ens posa alerta. La seva audició és la nostra pròpia aventura, el calidoscopi del nostre món adquirit, somiat, evocat. L’escolta ens transporta a pel·lícules, altres músiques, llibres i aquarel·les. Perquè la proposta és clarament artística. No hi ha res quotidià en la música de Los Mambo Jambo. Tot és excepcional, únic, bell i atemporal. Massa car per posar-li preu. ”

Comparteix aquesta moguda

  • Aquest moguda ja ha passat.

Mostra els detalls

Data:
3 juliol 2021
Hora:
13:00 - 16:30
Cost:
15€
Categoria d'Moguda:
Etiquetes de l'Moguda:
, ,
Accedir a la web →

Recinte

Upload – Poble Espanyol
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13,
Barcelona, 08038 Espanya
+ Mapa de Google
Visualitza el lloc web de Recinte

Organitzador

BCN

Accedeix al 👉 calendari / agenda de quasi totes 😅 les ballades, mogudes, esdeveniments, jams o activitats relacionats amb el mon del swing (Balboa, Blues, LindyHop, Shag …) de Barcelona i Catalunya
👉 Concerts amb ball
👉 Ballada amb DJ
👉 Festivals a casa nostra

Si organitzes una activitat de lindy-hop, balboa, shag o blues, pots afegir-la al nostre calendari seguint aquestes instruccions.