Carregant Mogudes
The Ray Gelato - Enric Peidro Quintet

The Ray Gelato – Enric Peidro Quintet

17 març

Després de varis anys colaborant junts, dos dels saxos tenor més reconeguts de l’escena del swing, tornen a unir forces en un projecte que vol retre homenatge a aquell so clàssic però farcit de fogonades, que va situar el saxo com un dels instruments indispensables en el rock’n’roll i el rythm’n’blues primerenc als anys 40 i 50. Estem parlant de Ray Gelato i Enric Peidro, dos dels noms més reconeguts d’aquests sons més clàssics i exhuberants.

Serà la quarta vegada que Ray Gelato, conegut per molts com “The Grandfather of Swing”, actua en el Pícnic Jazz, on ja va participar els anys 2002 i 2004 amb The Ray Gelato Giants, i el 2018 amb The Enforcers. Enguany torrna desplegar el seu so, molt influenciat per tòtems com Ike Quebec i Il·linois Jacquet, i seu caràcter de showman i cantant, proper al de Louis Prima i Louis Armstrong, posant en valor una llarga trajetòria musical que va comença als anys 80 amb la històrica banda de jump & jive The Chevalier Brothers.

L’acompanya sobre l’escenari el saxofonista alicantí Enric Peidro, una “rara avis” dins de l’escena del jazz estatal. Autodidacta i entusiasta, és un expert en l’Era del Swing i en l’escola de tenors de Texes —com Il·linois Jacquet, Arnett Cobb, Buddy Tate…—, un llenguatge que ha sabut portar al seu terreny i reiventar de forma creativa en tots els seu projectes propis, com el potent i singular sextet Swingtet.

Gelato i Peidro lideren ara aquest quintet amb Richard Busiakiewicz, al piano, Manel Álvarez, al contrabaix, i Simone Zaniol a la bateria, que de ben segur farà que els assistents al Pícnic Jazz reblin la jornada ballant i gaudint del jazz més festiu.

 

Comparteix aquesta moguda

  • Aquest moguda ja ha passat.

Mostra els detalls

Data:
17 març
Hora:
15:30
Cost:
Gratuït
Categoria d'Moguda:
Etiquetes de l'Moguda:
Lloc web:
Accedir a la web →

Recinte

Parc Vallparadís
Parc Vallparadís
Terrassa, 08221 Espanya
+ Mapa de Google

Accedeix al 👉 calendari / agenda de quasi totes 😅 les ballades, mogudes, esdeveniments, jams o activitats relacionats amb el mon del swing (Balboa, Blues, LindyHop, Shag …) de Barcelona i Catalunya
👉 Concerts amb ball
👉 Ballada amb DJ
👉 Festivals a casa nostra

Si organitzes una activitat de lindy-hop, balboa, shag o blues, pots afegir-la al nostre calendari seguint aquestes instruccions.