Política de galetes

QUÈ SÓN LES GALETES?

Una galeta (cookie) és un fitxer que es descarrega al seu ordinador quan accedeix a determinades pàgines web. Les galetes permeten, a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o de l’equip informàtic i, en funció de la informació que contingui i de la manera en què utilitzi l’equip informàtic, pot usar-se per reconèixer l’usuari.

TIPUS DE GALETES

En funció de quina sigui l’Entitat que gestiona el domini des d’on s’envien les galetes i a partir de les dades que s’obtenen, se’n poden distingir dos tipus:

 • Galetes pròpies. Són aquelles que s’envien a l’equip informàtic terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des del qual es presta el servei.
 • Galetes d’altris. Aquelles que s’envien a l’equip informàtic terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor, sinó per mitjà d’una altra Entitat que tracta les dades obtingudes a través de les seves galetes.

En cas que les galetes siguin instal·lades des d’un equip o domini gestionat per l’editor mateix però la informació que es reculli per mitjà d’aquestes sigui gestionada per un tercer, no poden ser considerades com a galetes pròpies.

També hi ha una segona classificació de les galetes, segons el termini de temps que resten emmagatzemades en el navegador del client. Poden ser:

 • Galetes de sessió. Dissenyades per obtenir i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Sovint s’utilitzen per emmagatzemar informació que només interessa de conservar per a la prestació del Servei a l’Usuari en una sola ocasió (com ara una llista de productes adquirits).
 • Galetes persistents. Les dades són emmagatzemades en el terminal i s’hi pot accedir i tractar-les durant un període de temps definit pel responsable de la galeta i que oscil·la entre uns minuts i alguns anys.

Per últim, hi ha una altra classificació amb cinc tipus de galetes, segons la finalitat per a la qual es tracten les dades obtingudes:

 • Galetes tècniques. Aquelles que permeten a l’usuari navegar per una pàgina web, plataforma o aplicació i utilitzar les diferents opcions o serveis que hi hagi com ara controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d’una comanda, realitzar la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o de so o compartir continguts a través de xarxes socials.
 • Galetes de personalització. Permeten a l’Usuari accedir al Servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides –en funció d’una sèrie de criteris– en el terminal de l’Usuari. Un exemple serien la llengua, el tipus de navegador amb el qual s’accedeix al Servei, la configuració regional des d’on s’accedeix al Servei, etc. 
 • Galetes d’anàlisi. Permeten, al seu responsable, el seguiment i l’anàlisi del comportament dels Usuaris dels llocs web als quals estan vinculades aquestes galetes. La informació recollida per mitjà d’aquest tipus de galetes, s’utilitza per mesurar l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma i per elaborar perfils de navegació dels Usuaris d’aquests llocs, aplicacions i plataformes, amb la finalitat d’introduir millores en les funcions d’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del Servei.

 • Galetes publicitàries. Permeten la gestió, de la manera més eficaç possible, dels espais publicitaris. Dins aquest grup s’inclouen les galetes de publicitat comportamental, que emmagatzemen informació sobre el comportament dels Usuaris obtinguda per mitjà de l’observació continuada d’hàbits de navegació, cosa que permet desenvolupar un perfil específic per mostrar la publicitat en funció d’aquest.

 • Galetes de xarxes socials externes. S’utilitzen per tal que els Visitants puguin interactuar amb el contingut de diferents plataformes socials (Facebook, Youtube, Twitter, Linkedin, etc.) i només se generen per als usuaris d’aquestes xarxes socials. Les condicions d’utilització d’aquestes galetes i la informació recollida es regulen per la política de privacitat de la xarxa social corresponent.


DESACTIVACIÓ I ELIMINACIÓ DE GALETES

L’Usuari té l’opció de permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades per mitjà de la configuració de les opcions del navegador instal·lat en el seu equip. Si desactiva les galetes, alguns dels serveis disponibles podrien deixar de ser operatius. La manera de deshabilitar-les és diferent per a cada navegador, però generalment es pot fer des del menú Eines o Opcions. També es pot consultar el menú d’Ajuda del navegador, on es poden trobar les instruccions. L’Usuari podrà, en qualsevol moment, escollir quines galetes vol que funcionin en aquest lloc web.

A continuació s’identifiquen les galetes que s’utilitzen en aquest portal i també la seva tipologia i funció.

Galetes utilitzades a

 • Stripe, per als cobraments
 • Facebook, xarxes socials
 • Google Analitics, anàlisis
 • Spotify, giny de música

GALETES UTILITZADES EN AQUEST LLOC WEB

A continuació s’identifiquen les galetes que s’utilitzen en aquest lloc web i també la seva tipologia i funció.

 • Stripe, per als cobraments
 • Facebook, xarxes socials
 • Google Analitics, anàlisis
 • Spotify, giny de música

Acceptació de la Política de galetes
www.bcnswing.org assumeix que vostè accepta l’ús de galetes. Tot i això, mostra la informació sobre la Política de galetes en la part inferior de qualsevol pàgina del lloc web  amb l’objectiu que vostè en sigui conscient.
Davant aquesta informació és possible dur a terme les accions següents:

 • Acceptar les galetes. No es tornarà a mostrar aquest avís en accedir a qualsevol pàgina del lloc web durant la sessió present.
 • Modificar la seva configuració. Pot obtenir més informació sobre què són les galetes, conèixer la Política de galetes de www.bcnswing.org i modificar la configuració del seu navegador.