Airstream Swing Band

BANDES MUSICALS

Airstream Swing Band

Airstream Swing Band està formada per 4 Músics amb llarga trajectòria musical en el món del Jazz i especialment en el gènere del Swing formant parts de diverses bandes i projectes relacionats amb el gènere.

Airstream Swing Band
EL PROJECTE MUSICAL

Fem un repàs a la nostra petita història del Swing amb una selecció dels nostres temes preferits i aportant cadascú amb el seu instrument inexperiència les pinzellades que formen el final el nostre projecte en comú.

 
MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Contrabaix: Brady Lynch
Saxo tenor i veu: Pol Prats 
Guitarra: Lluís Casals 
Guitarra i veu: Marc Riera

Airstream Swing Band

Airstream Swing Band
AIRSTREAM SWING BAND

Gestió i contacte
T: 655961013
[email protected]

Barcelona Swing Flamingos

BANDES MUSICALS

Barcelona Swing Flamingos

Barcelona Swing Flamingos està formada per set músics amb una llarga trajectòria com a intèrprets del jazz clàssic més autèntic i ens ofereix un repertori ple de ritme i color a partir de temes de les millors bandes i intèrprets de jazz del segle XX.

Barcelona Swing Flamingos
EL PROJECTE MUSICAL

El nostre projecte neix al 2017 amb la voluntat de donar resposta a les necessitats concretes dels balladors de swing. La música que interpretem està escollida i pensada perquè en puguin gaudir al màxim. Amb aquesta finalitat, hem fet tots els arranjaments expressament per adequar-los a la nostra formació i oferir un so potent i compacte que tregui el màxim profit de la formació. La durada dels temes està expressament mesurada per i la varietat de tempos i ritmes pretén donar resposta a totes les variants de ball.

 
MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Piano: Octavi Bañuls
Contrabaix: Jordi Casanovas
Bateria: Carles Gili
Trompeta: Miquel Donat
Trombó: Marc Trepat
Saxo alt i veu: Albert Gassull
Saxo tenor: Toni Gili

Barcelona Swing Flamingos

swingflamingos

fb.com/SwingFlamingos

Barcelona Swing Flamingos
BARCELONA SWING FLAMINGOS

Gestió i contacte
T: 677474773
[email protected]

Domino Swing

BANDES MUSICALS

Domino Swing

Domino Swing s’inspira en el jazz manouche o gipsy jazz de la dècada de 1930, però actua en un format acústic i des d’una perspectiva contemporània.

La formació es presenta en tres formats: quartet, quintet i septet. Els instruments que formen el quartet són:  guitarra solista, guitarra rítmica, violí i contrabaix. Per al quintet, incorporen una cantant i per formar el septet, s’uneix a la formació de corda una secció de vents amb trompeta, saxofons i trombó.

Bandes Domino Swing
EL PROJECTE MUSICAL

Domino Swing és un projecte fundat a Barcelona l’any 2014. Durant un període de 4 anys, els membres del grup consoliden la formació del  quartet en clubs de renom, en festivals nacionals i internacionals, i també amb l’edició del seu primer treball discogràfic «Domino Swing» (2005).

L’any 2018, el quartet inicia un nou projecte en forma de septet, amb la incorporació, a la seva formació habitual, d’una secció de vents: trompeta, saxofons (tenor i alt) i trombó.

El 2019, posen en marxa el format de quintet amb la incorporació d’una cantant a la formació de corda. Inicien així un nou projecte d’arranjaments originals sobre un repertori de clàssics de jazz.

El gener de 2020 presenten el seu nou treball discogràfic, en el qual totes les composicions són originals: «Domino Swing Septet», gravat al llarg de l’any anterior als estudis Feelbackstudio.

 
MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Guitarra: Neter Calafati
Violí: Joao Silva
Contrabaix: Juan Carlos Buchan
Guitarra: Federico Fiore
Veu: Laura FIsas
Saxofons: Pol Prats Vidal
Trombó: Samuel Marthe
Trompeta: Nicolas Rugolino

Formats

QUARTET, QUINTET, SEPTET

En els tres formats, Domino Swing ofereix un repertori que inclou composicions originals i una relectura del repertori clàssic del gènere jazz manouche, swing o jazz.

Domino Swing

fb.com/dominoswingbcn

Wax and Boogie

BANDES MUSICALS

Wax & Boogie

A Wax & Boggie, els shuffles, el boogie woogie, el rock-and-roll, el swing o els jumps formen part del seu repertori habitual, però també els intensos i càlids slow down. En aquesta formació podem apreciar la força i el feeling que, tant David al piano com Ster a la veu o la resta de músics que els acompanyen, imprimeixen a aquesta modalitat de blues que els negres del South Side van desenvolupar a Chicago ja fa unes dècades.

A més de tot el que s’ha dit, les influències de Kansas City, del blues texà i del R&B de la dècada de 1950 són presents en les actuacions de la parella i les seves interpretacions recorden constantment artistes dels anys quaranta i cinquanta del segle XX com ara Pete Johnson, Albert Ammons, Otis Spann, Esther Phillips, Big Maybelle, Big Joe Turner, Johnny Otis, Amos Milburn o Wynona Carr, entre d’altres.

Bandes Wax & Boogie
EL PROJECTE MUSICAL

Wax & Boogie neix el 2011 amb la unió de Ster Wax i David Giorcelli. Aquests darrers anys, Wax & Boogie s’ha convertit en una de les millors  formacions i més ben valorades del panorama del blues, del rhythm-and-blues i del boogie woogie.

Ster Wax i David Giorcelli han sabut captar com pocs el veritable esperit de la música tradicional del poble afroamericà per transformar-lo en el seu propi mitjà d’expressió. El seu coneixement del llenguatge de la música negra és vast, ric i variat. Ster i David es mouen amb serenitat i aplom pels corrents més diversos del gènere.

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Veu: Ster Wax
Piano: David Giorcelli
Bateria: Reginald Vilardell
Contrabaix: Oriol Fontanals

Bandes Wax & Boogie
WAX & BOGGIE

Gestió i contacte
C/ Fontanella, 56c
08291 Ripollet
T: 607 448 086

[email protected]
www.waxandboogie.info

Wax & Boogie

@wax_and_boogie

James Sedgwick

BANDES MUSICALS

James Sedgwick

James Sedgwick toca l’harmònica des dels 13 anys i això va ser l’inici d’una carrera musical que, vint anys després, l’ha portat per quatre continents. El blues original del sud dels Estats Units sempre ha estat la font de la seva inspiració i del seu viatge musical; una música que es mereix dedicar-hi tota una vida.

Bandes- Los Victrolas
EL PROJECTE MUSICAL

James Sedgwick ha tocat en diferents formats i grups al llarg dels seus vint anys de carrera en l’univers del blues internacional. D’origen canadenc, ha viscut al Regne Unit, Mèxic, Nicaragua, Sud-àfrica i França i ara resideix a Barcelona. Als 13 anys es va haver de sotmetre a una intervenció quirúrgica dels dos ulls, cosa que el va deixar unes setmanes sense visió i, durant uns mesos, no va poder anar a l’escola, no va poder llegir ni veure la televisió, ni tampoc va poder practicar esport. Per això, el seu pare li va regalar una harmònica i aleshores va començar el seu viatge musical.
Com a solista, de guitarra, harmònica i veu, toca el blues clàssic del Mississipí i del sud dels Estats Units d’entre 1920 i 1940. Interpreta peces de Blind Blake a Skip James; de Memphis Minnie a Bill Broonzy, i també toca algunes composicions originals, per afegir alguna pinzellada nova als seus concerts, sempre, però, dins de l’estil clàssic.

Bandes- Los Victrolas
JAMES SEDGWICK

Gestió i contacte
Carrer dels Enamorats, 3
08921 Santa Coloma de Gramanet, Barcelona

T: 692 900 504

[email protected]

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Veu, harmònica i guitarra: James Sedgwick

James Sedgwick

Altres Formats

Los Victrolas

BANDES MUSICALS

Los Victrolas

Los Victrolas és un trio o quartet internacional amb membres del Canadà, Veneçuela i Perú. Els seus membres es van conèixer en una jam session a Barcelona i van començar el seu viatge musical el 2018.

Bandes- Los Victrolas
EL PROJECTE MUSICAL

Los Victrolas es van formar com a grup a Barcelona l’any 2018. Units per la seva passió per la música de swing clàssic i pel desig de tocar composicions seves originals en aquest estil musical. Es van conèixer en la famosa jam de manouche de La Sonora de Gràcia i van començar a tocar en sales de música de Barcelona com ara al Pipa Club i al Harlem Jazz. Estan en procés de gravar el seu primer disc de música swing pròpia.

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Veu, harmònica i guitarra: James Sedgwick
Contrabaix, veu: Oscar Tinoco
Guitarra:  Miguel Gistau

Los Victrolas

Bandes- Los Victrolas
LOS VICTROLAS

Gestió i contacte
Carrer dels Enamorats, 3
08921 Santa Coloma de Gramanet, Barcelona
T: 692 900 504

[email protected]

The Mudkickers

BANDES MUSICALS

The Mudkickers

The Mudkickers, amb només tres músics, persegueix generar l’energia de les bandes de l’era del swing: busca la sonoritat d’una orquestra i això ho fa combinant arranjaments especials per a la veu i la trompeta, el piano i la guitarra. Però el que més interessa a la banda és sonar amb autenticitat i portar al món actual el que els agrada de l’època daurada del jazz.

EL PROJECTE MUSICAL

El trio neix al cafè Schilling, en què es reuneixen els músics per tocar dos cops a la setmana. La proposta els va resultar tan interessant que van decidir fer arranjaments especials per a les peces.

Pablo López
Ha tocat a Austràlia, Àustria, Colòmbia, Rússia, Suècia i Dinamarca i és un dels pocs músics d’Europa que segueix la tradició del swing guitar. A més, pot tocar stride piano (un complicat estil pianístic de jazz de la dècada de 1930 que ha pres molta empenta en l’última dècada).

Jay Wallis
Prové d’una família de músics de jazz. Establert a Barcelona fa més de 30 anys, és considerat com un dels músics de swing més cotitzats de la ciutat gràcies a la seva capacitat de cantar a cappella i de tocar la trompeta. Ha participat en incomptables esdeveniments i festivals de jazz de tot Europa i va formar part de la banda del programa de Buenafuente a la SextaTV durant dos anys.

Pere Loewe
És un referent del jazz i del swing a Espanya; excel·lent arranjador i compositor, ha tocat amb David Allyn, Ronald Baker, Phil Dizack, Chano Dominguez, Scott Hamilton, Jorge Rossy, Perico Sambeat, Grant Stewart i August Tharrats.

THE MUDKICKERS

Gestió i contacte
T: +34633011296

[email protected]
The Mudkickers web

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Guitarra i piano: Pablo López
Cantant i trompetista: Jay Wallis
Contrabaixista: Pere Loewe

Altres Formats

A la nostra formació de trio se li pot afegir bateria, trombó, clarinet o saxo tenor. Comptem amb els millors músics de swing de la ciutat!

The Mudkickers

@pablolopezjazz

Oscar Wolf & His Moon Serenaders

BANDES MUSICALS

Oscar Wolf & His Moon Serenaders

Oscar Wolf & His Moon Serenaders generalment som un trio (piano, veu/guitarra i contrabaix) tot i que som flexibles i ens podem adaptar a situacions diferents: tant podem reduir el format a un duo, com el podem ampliar a 4 o 5 músics, si l’ocasió ho demana. El nostre repertori inclou estàndards de jazz, de blues i altres temes menys coneguts, tots amb els nostres propis arranjaments originals.

EL PROJECTE MUSICAL

Tot va començar de manera casual, quan Oscar Blanco i Pablo López van començar a trobar-se en petits bars amb piano del centre de Barcelona i s’hi passaven hores tocant temes de swing poc coneguts, buscant l’essència, com ara aquells que només es troben en algunes recopilacions de discos de pissarra de 78 rpm: rareses de la dècada de 1930, interpretats, majoritàriament, per artistes afroamericans. Rebien visites esporàdiques d’altres músics, (trompetistes, contrabaixistes, violinistes, etc.) i al cap d’un temps ja comptaven amb un repertori variat i arranjaments originals per a la majoria de les cançons. Prou material per començar a organitzar concerts arreu de Barcelona i formalitzar la banda.

Oscar Blanco. El 2004 va començar a cantar i a tocar la guitarra rítmica en una banda, i va estudiar cant líric durant un parell d’anys amb el tenor d’òpera Fernando Bañó. Al cap de poc temps, ja feia actuacions al Gran Casino de Peralada, al Teatre Lliure, al Teatre Nacional, i treballava com a músic sota la direcció d’Albert Espinosa, Ivan Morales o Marc Martínez.

Apassionat pel blues i pel jazz dels anys trenta i quaranta del segle XX, l’època de les gravacions acústiques sense micròfon, i després d’uns quants anys fent concerts en solitari amb el projecte de blues Gang Wolf Lightnin’, compta per fi amb un LP en vinil, gravat el 2017 i editat per Folc Records. Darrerament ha presentat el seu disc per Suècia i Dinamarca.

Pablo López va començar a tocar el piano a una edat primerenca i poc després va descobrir la guitarra. El 2003 es va traslladar a Barcelona per continuar els seus estudis musicals abans d’iniciar la seva carrera com a guitarrista de jazz a Melbourne, Austràlia. La seva fascinació per l’era del swing i el seu interès intrínsec per la història del jazz es manifesta en la seva manera de tocar: creu que encara es pot tocar música improvisada moderna, conservant l’esperit del jazz. Inspirat en el gran Art Tatum i altres músics com ara Lester Young, Charlie Christian, Fats Waller i Teddy Wilson, Pablo intenta fer reviure els vells grans del jazz en el món modern.

OSCAR WOLF & HIS MOON SERENADERS

Gestió i contacte
Oscar Blanco
Benet Mateu, 55 2n 2a
08034 Barcelona

[email protected]

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Guitarra i veu: Oscar Blanco
Piano: Pablo López
Contrabaix: Músic convidat

Altres Formats

Tenim flexibilitat per adaptar-nos a situacions diferents i tant podem reduir el format a un duo com ampliar-lo a 4 o 5 músics, si l’ocasió ho demana.

Oscar Wolf & His Moon Serenaders

@pablolopezjazz

Johnny Big Stone & the Blues Workers

BANDES MUSICALS

Johnny Big Stone & the Blues Workers

Johnny Big Stone & the Blues Workers som un trio de blues, swing i jump blues que combinem bateria, contrabaix, harmònica, guitarra i veu. També fem un quartet amb saxo.

EL PROJECTE MUSICAL

El nostre projecte musical es caracteritza pel seu dinamisme, perquè combina  l’estil clàssic dels anys quaranta i cinquanta del segle XX amb temes de l’estil de T-Bone Walker, Johnny Guitar Watson, Muddy Waters i Otis Rush, entre d’altres. El nostre directe és intens i enèrgic i també combinem alguns temes amb harmònica.

Amb aquesta formació portem uns deu anys i quatre discos, dos amb temes propis. Vam participar a l’EBC 2018 a Hell (Noruega) i hem fet col·laboracions amb Paul Orta, Richard Ray Farrell, Greg Izor, Nathan James… També hem treballat a festivals i a clubs d’Espanya, França, Bèlgica, Regne Unit, Luxemburg, Suïssa i Noruega.

JOHNNY BIG STONE & THE BLUES WORKERS

Gestió i contacte
Carrer d’Aristòtil, 3
08206 Sabadell
T: 695 617 395

[email protected]
www.bigstoneworkers.com

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Guitarra i veu: Johnny Big Stone
Contrabaix i harmònica: Little Jordi 
Bateria: Reginald Vilardell 
Saxo: Artem Zhulyev

Altres Formats

DUET

Johnny Big Stone & Sweet Marta

Johnny Big Stone & the Blues Workers

JohnnyBigStoneTheBluesWorkers/

Sweet Marta & The Blues Shakers

BANDES MUSICALS

Sweet Marta & The Blues Shakers

Sweet Marta és l’única dona harmonicista del panorama de l’harmònica de blues de tot l’estat espanyol. Va descobrir aquest gènere musical gràcies a l’harmònica, cosa que va fer que la seva passió per aquest estil fos doble i aquest fet la va portar, en pocs anys, a ocupar un lloc ben destacat en l‘àmbit del blues estatal. Sweet Marta s’atreveix sense complexos a bufar l’harmònica i a trepitjar amb força els escenaris. Així ha realitzat nombrosos concerts tant a la península com a França.

EL PROJECTE MUSICAL

Sweet Marta & The Blues Shakers està format per Sweet Marta a la veu i a l’harmònica i els Blues Shakers, una banda de blues els membres de la qual compten, individualment, amb una gran trajectòria musical. Podríem dir que junts, Sweet Marta & The Blues Shakers sonen com una locomotora de blues imparable. Aquesta formació, amb dos àlbums musicals «Come Love» i «Hoodoo Girl Blues» demostra cada dia que les arrels del blues segueixen ben vives quan interpreta peces d’artistes com ara George “Harmonica” Smith, Koko Taylor, Bobby “Blue”Bland i Junior Wells, entre d’altres. Actualment, a més, ha afegit alguns temes propis al seu repertori.

Per altra banda, amb Jonny Big Stone, formen el duo acústic de blues i música tradicional americana Johnny Big Stone & Sweet Marta. Amb les seves actuacions, posen en marxa la locomotora amb ritmes i melodies dels diferents estils del blues com ara el delta blues, el piedmont blues i l’old time country i aconsegueixen traslladar-nos a finals del segle XIX, ja que interpreten les cançons dels esclaus negres de les plantacions, unes peces que es caracteritzen pel seu aire melancòlic i per unes lletres sobre problemes personals i socials. En el seu repertori hi ha peces d’artistes com ara Jazz Gillum, Reverend Gary Davis, “Blind Lemon” Jefferson i “Blind” Blake, entre d’altres. És un tren que no et pots perdre.

SWEET MARTA & THE BLUE SHAKERS

Gestió i contacte
T: 650 140 269

[email protected]
www.sweetmarta.com

MEMBRES DE LA FORMACIÓ

Veu i harmònica: Sweet Marta
Guitarra i cors: Johnny Big Stone
Baix: Little Jordi
Bateria: Jake Klamburg

Sweet Marta & The Blues Shakers

fb.com/sweetmarta.tk/

Altres Formats

DUET

Johnny Big Stone & Sweet Marta

Delta & Piedmont blues i música tradicional americana de principis del segle XX